Tomašević: Uskoro novi članovi Uprave i natječaj za ravnatelja Poliklinike. Tražit ću i nadzor Ministarstva zdravstva”

Novo Upravno vrijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih imenovati trebalo bi biti imenovano u najkraćem roku, kazao je to zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Imenovat će se tri člana Upravnog vijeća i donijeti odluku o v.d. ravnateljice Poliklinike. U najkraćem mogućem roku raspisat će se natječaj za novu ravnateljicu ili ravnatelja”, rekao je Tomašević, dodavši da ga ostavka nije iznenedila.

I formalno ću zatražiti nadzor ministarstva zdravstva”, poručio je gradonačelik.

Gordana Buljan Flander podnijela ostavku usred javljanja u Dnevniku

Kaže da je u nekom razdoblju došlo je do njega da Buljan Flander traži sastanak. “U gradu Zagrebu je prkeo 300 ustanova. Mogla je doći do pročelnika koji su bitni za resor. Činjenica je da je nisam uspio primiti, no takav je raspored”, rekao je.

Što se Poliklinike tiče, ističe da se treba vidjeti čije su nadležnosti. “Klinički dio je u nadležnosti Ministarstva zdravstva. Tema je osjetljiva i bitno je da se njome bave stručnjaci. Vidjet ćemo da se možda napravi međunarodna evaluacija metode otuđenja djeteta. Struka treba dati pravorijek da li je pojedina metoda dobra ili nije.”

Istaknuo je da mu je u inetersu da Poliklinika, čiji je osnivač Grad Zagreb, može normalno funkcionirati: “Bitno mi je da se u cijeloj ovoj raspravi ne ide u pojedinačne slučajeve. Govorimo o djeci i ne možemo voditi javnu raspravu o konkretnim slučajevima.”

Aladrović: Najvažniji je interes djece

Ministar Aladrović je rekao da je sama Poliklinika je u segmentu rada Grada Zagreba.

“Nama je bitno da suradnja svih sustavi kojima se poslovni procesi isprepliću s Klinikom bude uspješna. Najvažniji nam je interes djece”, kaže.

Gordana Buljan Flander: “Da sam znala da će to izazvati ovakve reakcije i smatrati se udarom na slobodu medija, pokušala bih naći neki drugi način”

Komentiraj