Tjedan mode u New Yorku bez velikih gužvi

Luka Stanzl/PIXSELL

Tjedan mode u New Yorku ove godine prolazi bez uobičajenih velikih gužvi.

New York Fashion Week je poznato svjetsko događanje, koje okuplja veliki broj etiketa, posjetitelja, predstavnika medija. Zadnje izdanje je predstavilo samo određen broj revija, koje su održane na raznim atraktivnim lokacijama.

Kako je američki velegrad neko vrijeme bio epicentar širenja zaraze nije bilo sigurno hoće li se ovo događanje uopće održati. Prije početka Tjedna mode su nabavljene sve dozvole i utvrđena su pravila, kako bi sigurnost sudionika, dizajnera, manekenki i posjetitelja bila na prvom mjestu.

Većina revija je održana u prostorima dvorane Spring Studios, koje ugošćuje i događanja kao što su TriBeCa Film Festival, Independent Art Fair i druga.

Unutrašnjost koriste dizajneri za kreiranje različitih sadržaja, od snimanja videa za društvene mreže ili digitalne platforme do luksuznih revija na vrhu ove zgrade. Manekenka Anok Yai je otkrila da je nosila nekoliko revija, no sve joj je “vrlo čudno”, gužvi nema ni iza kulisa piste.

Ovaj način prezentiranja mode je postavio pitanje što je vrijednost neke etikete i sigurno će se nastaviti razvijati u budućnosti.

Komentiraj