Timberwolvesi imaju nove vlasnike, Alex Rodriguez i Marc Lore uložili 1,5 milijardi dolara

Bivši MLB igrač Alex Rodriguez i poduzetnik Marc Lore dogovorili su kupnju NBA momčadi Minnesota Timberwolves i WNBA ekipe Minnesota Lynx od dosadašnjeg vlasnika Glena Taylora za 1.5 milijardi dolara. Rodriguez i Lore će imati po 50 posto vlasništva u klubovima u sljedeće dvije i pol godine, nakon čega jedan od suvlasnika može preuzeti veći kontrolni udio.

Glen Taylor (80) je po procjeni Forbesa financijski težak oko 2.9 milijardi dolara, a vlasnik je Timberwolvesa od 1994., kad je kupio klub za 88 milijuna dolara, dok je WNBA ekipu Lynx u vlasništvu imao od osnivanja 1999. godine.

Minnesota Timberwolvesi u posljednje vrijeme ne briljiraju, zadnji puta su u sezoni 2017/18 ušli u doigravanje sa omjerom 47-35, ali su ispali odmah u prvom krugu od Houstona, a trenutno su treća najlošija momčad zapada sa omjerom 23-49. Lynx je u WNBA jedan od uspješnijih klubova, od 1999. godine osvojile su četiri titule, zadnji puta 2017.

Alex Rodriguez (45) je bivši baseball igrač u statusu legende MLB-a, igrao je 22 sezone, tri puta MVP igrač, a prije umirovljenja 2016. godine bio je sudionik velike doping-afere zbog koje je bio kažnjen na čak 162 utakmice. Tijekom karijere zaradio je 441 milijun dolara, najviše u povijesti ovog sporta. Izvan terena, Rodriguez je poznat po četverogodišnjoj vezi sa Jennifer Lopez, koja je raskinuta prije otprilike mjesec dana.

Marc Lore (50) je američki poduzetnik koji u biografiji ima već puno unosnih poslova a svakako najzvučniji je podatak da je u periodu od 2016. do 2021. bio prvi čovjek Walmarta, američkog lanca supermarketa.

Prvu suradnju, ili prvi pokušaj suradnje Rodriguez i Lore imali su prošle godine kada su njih dvojica, zajedno sa tadašnjom Rodriguezovom zaručnicom Jennifer Lopez pokušali kupiti MLB momčad New York Mets. Njihova ponuda iznosila je 1.7 milijardi dolara, međutim ponuda Stevea Cohena od 2.4 milijarde dolara bila je jača i on je postao vlasnik Metsa.

Komentiraj