TikTok poduzima nove akcije kako bi suzbio obmane i opasnosti na internetu

Unsplash/Solen Feyissa

TikTok poduzima nove akcije kako bi suzbio obmane i opasnosti, koje se pojavljuju na internetu i njegovoj platformi, piše engadget.com.

Sadržaji i objave se svakodnevno kontroliraju, a najčešće je riječ o neobaveznim izazovima ili manjim kampanjama, koje organiziraju i predstavljaju neki od korisnika društvene mreže.

Tvrtka je provela veliko istraživanje, koje je uključilo 10 tisuća osoba – tinejdžera, roditelja i nastavnika u više zemalja. Oko 31 posto mladih je sudjelovalo u nekom obliku online izazova.

Mladi su rekli kako je 48 posto izazova na internetu sigurno, oko 32 posto predstavlja mali rizik, a čini im se da 14 posto ovakvih obmanjujućih sadržaja na internetu sa sobom nosi rizik ili opasnost.

Oko 46 posto tinejdžera želi više informacija, kako bi razumjeli ovakve riskantne izazove. To se posebno odnosi na one u kojima se mladi mogu ozlijediti ili počiniti samoubojstvo.

TikTok se stoga odlučio na dodatne aktivnosti.  Slijedit će uklanjanje videa koji obmanjuju, kao i postavljanje službenih upozorenja prilikom pretraživanja.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]