Tijelo poginulog vojnika u petak u Zagrebu: ”Priredit ćemo doček sa svim vojnim počastima”

Ministar obrane Damir Krstičević kazao je u četvrtak, uoči sjednice Vlade u Čakovcu, kako su u tijeku dogovori o transportu tijela poginulog vojnika Josipa Briškog iz Afganistana u Hrvatsku.

Očekuje da će transportni zrakoplov u petak u jutarnjim satima dovesti tijelo pokojnika na zagrebački aerodrom. U Ministarstvu obrane održat će se komemoracija, a sprovod bi trebao biti organiziran u subotu.

“Za koji sat očekujem potvrdu da danas ili večeras tijelo našeg pripadnika krene prema Zagrebu i u jutarnjim satima na Plesu očekujem dolazak transportnog zrakoplova”, rekao je Krstičević novinarima.

“Priredit ćemo doček sa svim vojnim počastima, kao što i priliči poginulom pripadniku Hrvatske vojske”, dodao je ministar.

U Ministarstvu obrane nakon dočeka održat će se komemoracija, a sprovod bi trebao biti u subotu u 10 sati. Sve troškove pokrit će Ministarstvo obrane.

Na pitanje novinara hoće li Ministarstvo obitelji financijski pomoći i oko drugih stvari, ministar je odgovorio da će obitelji pružiti pomoć i podršku u svakom smislu. “Apsolutno. Sve što je potrebno, tu smo”, rekao je Krstičević.

Ministar je potvrdio da je stanje druge dvojice vojnika teško ranjenih u samoubilačkom napadu u Afganistanu stabilno. Otkrio je i kako se nada da bi u roku od sedam do deset dana, uz potporu hrvatskih saveznika, partnera i Hrvatske vojske, oni isto mogli biti u Zagrebu.

Komentiraj