The Great Gatsby, facebook.com

THE GREAT GATSBY Baletni blockbuster u čarobnoj pulskoj Areni

Nakon prošlogodišnjeg baletnog spektakla The Great Gatsby u Areni Zagreb, na redu se našla i pulska Arena koja će 09. kolovoza biti rezervirana za prikazivanje ovog jedinstvenog projekta rađenog po knjizi F. Scotta Fitzgeralda.

Jedno od najvažnijih dijela svjetske književnosti poslužilo je kao motiv za spoj suvremenog plesa, baleta i kinematografije.

Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa, ujedno i redatelj projekta, osmislio je koreografiju isključivo za ovaj show. Uzevši u obzir da je do sada surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, Lenny Kravitza, U2-a i Patricka Swayzea, jasno je da se radi o nečemu zaista velikom.

Osim Dwighta, tu je i Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marinskog kazališta u Sankt-Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i zvijezda svjetskih razmjera koji savršeno utjelovljuje plesne pokrete u glavnoj ulozi Jaya Gatsbya te vrhunski kompozitor, Konstantin Meladze, koji potpisuje jedinstvenu glazbu baleta The Great Gatsby.

The Great Gatsby balet svoju je premijeru doživio 2014. godine i od tada je napunio dvorane svih velikih gradove Europe, a nastup o taštini i izdaji, ljubavi i ljubomori, snovima i usamljenosti, koji spaja tradicionalno i novo do sada je pogledalo preko 30 000 ljudi.

Komentiraj