Teslin humanoidni robot Optimus postao puno spretniji, sada vježba jogu

Autor:

Screenshot/X

Tesla Optimus je spreman protegnuti noge. Tvrtka Elona Muska nedavno je podijelila video najnovije verzije svog humanoidnog robota. Isječak, koji je postavljen na društvenu mrežu X, pokazuje koliko je dvonožni droid napredovao u posljednjih nekoliko mjeseci, uključujući usputno učenje joge.

Najveća novost je da Optimus sada može sam kalibrirati svoje ruke i noge. Njegovi vizualni senzori i zglobni koderi daju mu bolje razumijevanje gdje su mu udovi i kako se kreću kroz prostor. Zahvaljujući ovim poboljšanjima, droid sada može razvrstati i poništiti razvrstavanje blokova različitih boja, čak i kada mu čovjek pokušava odvratiti pažnju. To je jednostavna aktivnost, ali ona koja pokazuje da robot uči.

Ipak, najdojmljiviji aspekt videa može biti završetak, gdje vidimo koliko je robot postao spretan. Tijekom ove sekvence, Optimus pokazuje svoje novootkrivene vještine joge.

Video je objavljen gotovo godinu dana nakon što je Optimus teško hodao na pozornici tijekom Teslinog drugog Dana umjetne inteligencije. Događaj je predstavljao prvi put da je droid hodao bez potpore, ali bilo je teško biti previše impresioniran njegovim neodlučnim i nespretnim pokretima, posebno više od godinu dana nakon što je Boston Dynamics objavio snimku svog robota Atlasa kako trči kroz stazu s preprekama.

Tesla tek treba objaviti točan datum kada će se Optimus pojaviti na tržištu. Musk je rekao da bi robot, za kojeg očekuje da će koštati oko 20.000 dolara, mogao biti spreman za tri do pet godina.

OZNAKE: Elon Musk, Tesla, robot, joga

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.