Humanitarna prodaja majica s vizualima akcije Terry Fox Run održava se u subotu (16.09.), ispred kafića Charlie (Gajeva ulica 4, Grad Zagreb), a organizatorima će se pridružiti osobe iz javnog života.

Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka. Organizatori podsjećaju da u središnjem događanju ove humanitarne akcije, trci na jezeru Jarunu u nedjelju (24.09.) mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla, ali i kupnjom majice Terry Fox Run.

Program na Jarunu počinje u 14 sati i trajat će do 18 sati, a početak trke zakazan je za 16 sati.

Poznata humanitarna akcija ove će se godine održati po 37. put u svijetu i 18. u Hrvatskoj, a organiziraju je Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, agencija MPG, Zagrebački holding, hotel Esplanade Zagreb i agencija Media Val.

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao ‘Maraton nade’. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no trku, nažalost, nije uspio završiti, jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u preko 60 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Komentiraj