FOTO: Terme Olimia proslavile 50 godina uspiješnog poslovanja

facebook.com

Sinoć su svečanom proslavom u Wellness hotelu Sotelia**** popularne Terme Olimia i Općina Podčetrtek proslavili 50 godina termalnog turizma.

Na svečanosti obilježavanja pola stoljeća uspješnog poslovanja Terma Olimia, predsjednik Slovenske vlade, dr. Miro Cerar, istaknuo je da je turizam najvažnija gospodarska grana, o čemu svjedoči i pozitivna priča Terma Olimia koja odzvanja izvan granica Republike Slovenije.

Zdravko Počivalšek, ministar gospodarskog razvoja i tehnologije, koji je prije političke funkcije bio direktor Terma Olimia, kazao je kako su najveća snaga ove uspješne tvrtke njezini zaposlenici.

Florjan Vasle, direktor Terma Olimia zahvalio se svim svojim prethodnicima te im poklonio knjigu ‘Terme Olimia kroz vrijeme’, a Peter Misja, načelnik Općine Podčetrtek Termama je dodijelio Plaketu kao najviše općinsko priznanje za 50 godina uspješnog poslovanja i utjecaja na razvoj Podčetrteka.

Otkad su 1966. otvorene Atomske Toplice, malo slovensko mjesto Podčetrtek privlači turiste iz svih krajeva svijeta. Promjenom imena prije 16 godina u Terme Olimia okrenuta je nova, moderna stranica slovenskog termalnog turizma. Danas Terme Olimia u prosjeku ostvaruju više od 310 tisuća noćenja pri čemu udio komercijalnih noćenja raste, a u prošloj godini ostvareno je 205 tisuća takvih noćenja. S rastom komercijalnih noćenja promijenila se i struktura gostiju. Prije 15 godina Terme Olimia većinom su posjećivali domaći gosti. Njih je tada bilo gotovo 75 posto, dok ih je danas svega 45 posto. Najviše gostiju dolazi iz Italije, a slijede Austrijanci potom gosti iz Hrvatske, Srbije i Njemačke.

Rezultati poslovanja za prvih osam mjeseci

U prvih osam mjeseci ove godine Terme Olimia posjetilo je 61.300 gostiju koji su ostvarili 226.700 noćenja, a realizirano je 12.322.000 eura prihoda iz poslovanja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine to je porast od 3,7 posto u dolascima i 6,4 posto u prihodima. I Terme Tuhelj u Hrvatskom zagorju od siječnja do kolovoza bilježe porast dolazaka od 17,8 posto te prihoda od 0,4 posto. U tom razdoblju Terme Tuhelj posjetilo je 29.500 gostiju koji su ostvarili 73.400 noćenja, a realizirano je 4.550.000 eura prihoda.

Kontinuirano ulaganje

U posljednjih 15 godina ulagalo se u rekonstrukciju, ali i izgradnju nove infrastrukture. Izgrađen je novi Termalni park Aqualuna, koji je s manjim investicijama u posljednje dvije godine postao još atraktivniji. Renovirao se i proširio Wellness centar Termalija, izgradio se Wellness hotel Sotelia**** koji je nagrađen Plečnikovom nagradom za najbolju arhitekturu i koji je ove godine u potpunosti renoviran i osvježen. Izgrađen je Wellness centar Orhidelija, po mišljenju gostiju već sedmu godinu najbolji wellness u Sloveniji. Obnovljen je Hotel Breza****, izgrađena garaža, a i u Termama Tuhelj u Hrvatskom zagorju posljednjih deset godina također se kontinuirano ulaže u sadržaje i uslugu, pa je danas riječ o prepoznatljivim termama na području Hrvatske i susjednih zemalja.

U 2017. i 2018. renovirat će se Wellness centar Termalija koji je izgrađen devedesetih. S njegovom izgradnjom zaokružit će se cjelovita ponuda na području opuštanja i relaksacije za parove.

U sklopu proslave 50. obljetnice termalnog turizma, Terme Olimia pripremile su brojna iznenađenja, a i danas se nastavlja u slavljeničkom tonu pa je za goste, partnere, stanovnike Podčetrtka i okolice organizirana zabava u Sportskoj dvorani Podčetrtek.

Svečana proslava održana je u dvorani Wellness hotela Sotelia****
Svečana proslava održana je u dvorani Wellness hotela Sotelia****
Okupljenima se obratio i predsjednik Slovenske vlade, dr. Miro Cerar
Okupljenima se obratio i predsjednik Slovenske vlade, dr. Miro Cerar
Na proslavi su govorili i Florjan Vasle, direktor Termi Olimia, Peter Misja, načelnik Općine Podčetrtek te
Na proslavi su govorili i Florjan Vasle, direktor Termi Olimia, Peter Misja, načelnik Općine Podčetrtek te Zdravko Počivalšek, slovenski ministar gospodarskog razvoja i tehnologije

Komentiraj