EPA/NIC BOTHMA EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

TATA ČILIĆ ‘Malo sam nezadovoljan što je Marin na kraju pukao’

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio osvojiti svoj drugi ‘grand slam’ naslov. U finalu Wimbledona svladao ga je Roger Federer sa 6-3, 6-1 i 6-4 za sat i 41 minutu igre. Ovom pobjedom veliki Švicarac je postao prvi igrač koji je osam puta osvojio najpoznatiji svjetski turnir.

Bio je ovo osmi međusobni susret Čilića i Federera i sedma pobjeda švicarskog igrača. Marinov otac Zdenko Čilić nije bio u Londonu. Pripremao je teren za veliko slavlje, no na koncu je Švicarac bio bolji.

“Osjećam se sretno. Finale je velika stvar, ali malo sam nezadovoljan što je Marin na kraju pukao. Najviše mi je žao zbog njega, ali i zbog svih njegovih fanova koji su očekivali da će danas Marin dati sve od sebe. Dao je on sve od sebe, u to uopće ne sumnjam, ali nije išlo”, izjavio je tata Čilić za HRT, a onda se osvrnuo na Marinov problem sa žuljevima koji je u dobroj mjeri odredio smjer ovog finala.

”Znam da nije lako nikome kad igra protiv Federera, ali mislim da nije psiha bila presudna. Ozljeda je krivac što Marin nije dao najbolje od sebe”, rekao je tata Čilić.
Za kraj je objasnio zašto nije otišao u London uživo gledati sina.
”Bio sam toliko siguran da će Marin osvojiti ovo, da sam samo razmišljao o dočeku i ambijentu koji će ga čekati kad se vrati. Nije se dogodilo, šteta, ali to je tenis”, izjavio je.

Komentiraj