Iako se najavljivalo kako bi utakica između Hrvatske i Portugala mogla biti najzanimljivija na Europskom prvenstvu dosada, obzirom da obje reprezentacije njeguju napadački nogomet, svjetski mediji ocijenili su posljednju osubotnju utakicu osmine finala jednom od najdosadnijih u Francuskoj. U gotovo 120 minuta nije upućen niti jedan udarac u okvir gola, a slažu se, Hrvatska nije zaslužila ovo ispadanje.

“Vedran ćorluka i Domagoj Vida potpuno su zatvorili Cristiana Ronalda, kojeg se većinu utakmice nije niti vidjelo”, piše Gazzetta dello Sport. Ćorluka je u svim s Ronaldom izašao kao pobjednik.

Portugalski mediji pišu da se Hrvatska pokazala kao odličan i težak protivnik te kako ne bi bilo nezasluženo da su prošli u četvrtfinale. Ipak, u centar pažnje dospio je njihov junak i strijelac, Ricardo Quaresma, koji je ušao s klupe i zabio pobjednički pogodak.

Britanski Guardian piše da je utakmica bila dramatična, te kako su Hrvati kažnjeni zbog manjka hrabrosti i ziheraštva. “Hrvatska je prokockala četvrtfinale jer nije znala naplatiti svoju superiornost”, piše Guardian napominjući kako na kraju Hrvatska može kriviti samo sebe.

“Hrvatska nije zaslužila ovakvu kaznu. Pobijedila je momčad koja u 90 minuta nije znala doći do pobjede”, dodaje španjolska Marca.

Komentiraj