Svjetska premijera Pavlovićeve “Matere” u Tallinnu

Jure Pavlović, 34-godišnji hrvatski redatelj i scenarist koji se prije četiri godine proslavio osvajanjem nagrade Europske filmske akademije za kratki film „Piknik“ konačno će imati svjetsku premijeru svog debitantskog dugometražnog filma „Mater“. Film će biti prikazan na uglednom Black Nights Film Festivalu u Tallinnu, glavnom gradu Estonije, koji se odvija od 15. studenoga do 1. prosinca.

Nakon što primi vijest o terminalnoj bolesti majke Anke (Neva Rošić), koja živi sama u selu u dolini Neretve, Jasna (Daria Lorenci Flatz), ostavlja svoj užurbani obiteljski život u Njemačkoj i odlazi u posjet majci kako bi, između ostalog omogućila njenu prisilnu hospitalizaciju. Međutim, posjet se produljuje te na vidjelo počinju izlaziti stare obiteljske tajne koje će ih obje natjerati da preispitaju narušene obiteljske odnose.

Redatelj Jure Pavlović rođen je 1985. u Splitu, ali je odrastao u Pločama. Studirao je režiju na zagrebačkoj ADU i snimio prije “Piknika” dva kratkometražna filma – “Pola ure za baku” i “Kišobran”. HAVC je za snimanje filma „Mater“ izdvojio 2,8 milijuna kuna nakon čega su kao koproducenti u ovaj film ušle producentske kompanije iz Srbije, Bosne i Hercegovine te Francuske.

Komentiraj