Svjetska premijera novih eksponata u redizajniranom zagrebačkom Muzeju iluzija

Uspješna globalna priča o Muzeju Iluzija, koju su 2015. godine započeli poduzetniciRoko Živković i Tomislav Pamuković, nastavlja se na mjestu od kojeg je sve krenulo.

Uz suvremeno preuređenje i sasvim nove eksponate, obnovljeni Muzej Iluzija sada na već dobro poznatoj zagrebačkoj adresi u Ilici 72 nudi potpuno nova i drugačija iskustva.

Novi postav muzeja uključuje preko 70 eksponata koji će posjetiteljima omogućiti naizgled nemoguće, primjerice da hodajući po stropu pobjede gravitaciju ili da djeca u nekoliko koraka prerastu roditelje.

U novom postavu naći će se više atrakcija koje će ovom prilikom doživjeti svjetsku premijeru, pa tako u zagrebački muzej napokon stiže i najpopularniji eksponat ovog globalnog lanca, Vortex tunel, u kojem i oni najspretniji zaborave hodati.

Sve atrakcije i dalje imaju i zabavnu i edukativnu funkciju, a nakon što posjetitelje svih dobnih skupina natjeraju da u nevjerici protrljaju oči, eksponati će ispričati priču o tomekako funkcioniraju ljudski mozak i osjetila.

Do sada su brojne metropole prepoznale potencijal ovog originalnog koncepta pa je diljem svijeta otvoreno čak 42 Muzeja Iluzija, a među njima su i poznate destinacije kao što su New York, Pariz i Dubai.

“Jako smo sretni što ćemo zagrebačkoj publici predstaviti svoj najatraktivniji muzejski postav do sada. Za ovaj smo muzej posebno emotivno vezani jer je iz njega krenulo naše osvajanje svijeta, a renovacija je neka vrsta zahvale sredini iz koje potječemo i domaćoj publici koja nas je prihvatila i podržala u samim počecima rada muzeja. Velika hvala Zagrepčanima i njihovim gostima na svakoj posjeti Muzeju Iluzija od 2015. do danas”, rekao je Roko Živković, suosnivač Muzeja Iluzija.

Zagrebačka će publika u novom izdanju popularnogmuzeja ponovno imati priliku kroz zabavu i smijeh iskusiti fascinantne eksponate koji oduševljavaju ljubitelje iluzija i mozgalica diljem svijeta.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner