Svinjogojci ogorčeni: “Ako ne dođete, mi više nećemo odgovarati ni za što, idemo dalje, drugog izbora nemamo”

Autor:

23.11.2023., Zupanja -  Nastavlja se prosvjed slavonskih poljoprivrednika nezadovoljnih vladinim mjerama suzbijanja africke svinjske kuge. Jutros su blokirali prometnice i granicni prijelaz Zupanja-Orasje i prijete da ce traktori na cestama ostati dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Tomislav Pokrovac iz Stožera za obranu hrvatskog sela odgovorio je u ime prosvjednika ministrici Mariji Vučković koja je danas održala sastanak u Vladi sa strukom i relevantnim institucijama.

“Osobno službeno nisam ništa dobio”, rekao je o pozivu na sastanak u Zagreb i dodao:

Mi u Stožeru imali smo dogovor da u Zagreb ne želimo ići jer problemi su ovdje, ne u Zagrebu. Želimo da ministrica dođe ovdje. Ako to ne želi, ona ne želi riješiti naše probleme i prosvjedi će ići dalje. Prozvao bih Brlošića da se ne hvata vrućih stvari za koje nije. Poljoprivredna komora ništa nije učinila. Pitao bih ga kako on danas živi? Živi dobro jer je kraj Vlade, Ministarstva. Takav čovjek i takva Komora neće opstati. Založit ćemo se da se takva Komora ukine jer ona je samo potpora Vladi. Ne želimo da se s nama manipulira.”

“Pozivam branitelje, ratare, sve ljude, sve sindikate da se priključe Sindikatu poljoprivrednika da završimo uspješno ovu akciju. Ovo nije normalno sa strane Ministarstva. Mladen Pavić ima dobru kuhinju u kojoj ima puno špijuna pa ih šalje po punktovima. Vi, g. Paviću, bit ćete prvi koji će završit u najskupljem hotelu u Hrvatskoj, obećajem vam da ćete platiti za sve zlo koje ste nanijeli seljacima sa svojim špijunima, klevetanjima, ovo vam neće proći. Ne znate ni sami što pokušavate. Na vama je to, a obraza nemate.”

“Ako se ministrica misli tako ponašati i ako odbija doći ovdje, što bismo trebali reći? Obzirom na to da se ministrica boji, mogu jamčiti njezinu sigurnost. Na sastanku želimo pet, šest ljudi odavde, ne treba nam kokošinjac po pitanju komora. Mi znamo naše probleme i što napraviti. Dozvolite klanje i prometovanje zdravih svinja i ukinimo kategorizaciju jer to mi jedini imamo.”

“Idući koraci su širenje prosvjeda, novi punktovi. Ovo je opstanak svih nas. Ovo nije hir, radi se o opstanku, nacionalnoj sigurnosti. Ako to ne shvaća nitko iz Vlade, nemamo o čemu više pričati. Dođite pod hitno, do 17 sati, a ako ne dođete, mi više nećemo odgovarati ni za što, idemo dalje, drugog izbora nemamo”, poručio je, prenosi N1. 

Marija Vučković nakon misterioznog poziva otkazala sastanak s prosvjednicima u Otoku

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.