Marijana Petir: “Razloga za prosvjed nema”

Autor:

24.11.2023., Zagreb - Sabor 19. sjednicu nastavlja raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica i predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir komentirala je prosvjede u Slavoniji i druge teme, s naglaskom na vjerske slobode.

Poruke koje šalje Ministarstvo ne dolaze do prosvjednika. Objavljeno je da neki od njih i nemaju svinje. Priča se, čini se, diže na razinu “Vlada je protiv hrvatskog sela.”

“Jedini način da spriječimo širenje afričke svinjske kuge je da koristimo stroge biosigurnosne mjere. U tom smislu, Vlada Republike Hrvatske, zajedno sa stručnim službama poduzima ono što je potrebno. Ja sam čula u nekim prijašnjim izjavama također da se govori da se eutaniziraju zdrave svinje, što nije točno.”

“Mi smo kao Odbor za poljoprivredu primijetili još u srpnju da postoje određeni šumovi u komunikaciji. Zato smo pozvali sve nadležne službe da zajedno s nama prokomentiraju naredbu koja je izdana, programe koji se provode i da vidimo što je još potrebno napraviti”, objasnila je Petir.

“Govori se i da se ukida svinjokolja, a to je netočno”, dodala je.

O vladajućem sentimentu “Vlada protiv hrvatskog sela”, komentirala je: “Meni je jako žao ako se netko tako osjeća. Ja volim Slavoniju i poznajem i duh i mentalitet tih ljudi. Bilo bi mi žao kad bi oni pomislili da netko ne brine o njima ili da im ne želi dati što im pripada. Ovo nije način na koji ćemo riješiti problem. Ja apeliram da pomognu svojim aktivnostima i djelovanjem kako bi se što prije mogli vratiti vrijednostima i kulturi i svemu onome što zagovaraju i kako bi oni koji se bave ozbiljnom proizvodnjom mogli nastaviti proizvodnju.”

“Razloga za prosvjed nema. Razloga za dijalog svakako ima. Spremni smo na prijedloge jer nam je svima cilj da hrvatsko selo opstane”, ističe Petir u programu N1 televizije.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.