Svijet se prisjeća preminulog urednika Voguea – Andréa Leona Talleya

Screenshot YouTube

Svijet se prisjeća utjecajnog modnog novinara i urednika Voguea – Andréa Leona Talleya, koji je prije dva dana preminuo u 73. godini, piše showstudio.com.

Talley je bio vrlo važna osoba u svijetu mode, rado viđen gost na brojnim događanjima, a mediji su ga sad proglasili modnom ikonom ističući kako je ostavio trag u modernom svijetu mode. Bio je dobar prijatelj s brojnim poznatim manekenkama te prepoznatljiv po svom modnom stilu i odijevanju.

Tijekom 80-ih godina je zadivio fotografe pozirajući u neobičnim, dječačkim i ekstravagantnim odijelima, a u kasnijoj dobi najčešće je odijevao šarene i neobične kaftane ili ogrtače raznih uzoraka. Često je na ovaj način promovirao afričku modu i tkanine.

Leon Talley je imao diplomu iz francuske književnosti, iz Sjeverne Caroline krenuo je prema velegradu New Yorku u ranim 70-im godinama. Tamo upoznaje dizajnere Karla Lagerfelda, Yvesa Saint Laurenta, Roya Halstona i Toma Forda, bio je vrlo blizak prijatelj s Naomi Campbell.

Radio je godinama kao modni novinar. Kao kreativni direktor Voguea vrlo dobro je surađivao s poznatom urednicom Annom Wintour. Bio je prvi Afroamerikanac, koji je imao tako visoku poziciju u poznatom časopisu.

Komentiraj