Sveta Nedelja se sprema za dvodnevni makadamski rally i automoto spektakl

Igor Kralj/PIXSELL

Rally Show Santa Domenica (RSSD) tradicionalno u Svetoj Nedelji i na Savršćaku kraj Samobora u subotu i nedjelju, 27. i 28. studenog, okuplja vrhunska imena iz hrvatskog, europskog i svjetskog rally svijeta.

Makadamske staze oko šoderice Savršćak se uređuju za 11. Rally Show Santa Domenica, a dvodnevni automoto spektakl započinje u subotu 27. studenoga od 14 sati na šodericama Savršćak službenim treningom vozača (shakedownom).

U 19 sati na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji slijedi dodjela startnih pozicija te od 19.30 ceremonijalni start kao službeni početak natjecanja, kada će se uz prigodni program predstaviti svi sudionici rallya.

Prvi brzinski ispit je na programu u nedjelju, 28. studenog, od 8 sati sa startom u Savršćaku na području Samobora.

Ova utrka zaključuje sezonu rallyja u Hrvatskoj. Organizira ga jedan od najmlađih hrvatskih auto klubova AKK Sveta Nedelja. Zimska utrka po makadamu osvojila je vozače i publiku. Predstava u Svetoj Nedjelji financijski je zbog niskih troškova znatno dostupnija od ostalih rally natjecanja. Zato privlači i puno novih posada, koje se tek žele okušati u rally svijetu.

Sve ostale informacije dostupne su na službenim stranicama RSSD-a.

Komentiraj