foto©novkovic

Zadnje pripreme za “novogodišnji tulum“ u Komediji

Kazalište Komedija najavljuje početak 68. sezone u tek nedavno obnovljenom prostoru.

Sve je spremno za svečanu premijeru svjetske uspješnice “Tulum u samostanu” autora Michaela Wynnea, koja je na rasporedu u petak 23. studenog s početkom u 19.30 sati.

Redateljica ove zanimljive komedije je Aida Bukvić, a pred samu premijeru poručuje kako je uživala u cijelom procesu i radu s glumcima.

“Predstava je idealna za ovaj ansambl, zato što je riječ o odličnoj komediji i temi koja mi je i osobno jako zanimljiva. S druge strane, ipak je svojevrstan iskorak u odnosu na Komedijin standardni repertoar. Grupa prijatelja koja se skupi na proslavi Nove Godine i koja se dugo nije vidjela otvara brojne teme poput susreta s prošlošću, propitivanja vlastitog života, svođenja računa i razgovora samih sa sobom“, najavila je Aida Bukvić.

Uloge tumače Igor Mešin, Ronald Žlabur, Dajana Čuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Ivan Čuić, a Vanji Ćirić pripala je jedna od glavnih uloga – Kate, žene koja je ušla u malu krizu srednjih godina.

“Kate preispituje samu sebe, što je sve u životu ostvarila na profesionalnom planu, ali i kao žena. Organizira novogodišnji party na koji poziva stare prijatelje u namjeri da to bude lijepa večer, no sve ispadne neočekivano te se noć pretvori u raskalašeni tulum. Svi odbacuju svoje ljušture, što dovodi do toga da na površinu izviruju neke i ne tako lijepe stvari“, otkrila je V. Ćirić.

“Bilo je divno raditi na ovoj predstavi. Nisam mogla poželjeti bolju ekipu, a igram lik Laure koja je na sve strane i totalno je luda. Pozivam sve da dođu i pogledaju Tulum u samostanu, jer je riječ o odličnom komadu koja je super izbor za otvorenje novog gledališta i sezone u Komediji“, rekla je mlada glumica Dajana Čuljak.

Tulum u samostanu (The Priory) premijerno je izveden u londonskom Royal Court Theatreu 2009. godine, a nakon pohvala kritičara, osvojio je nagradu Olivier za najbolju novu komediju. Djelo se dotiče tema poput uspjeha, neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti, a u ovoj će se godini moći pogledati 26.,27. i 28. studenog te 14. i 15. prosinca s početkom u 20 sati.

Komentiraj