SUVERENISTI “Slijedi politička oluja”

Hrvatski suverenisti zadovoljni ostvarenim rezultatom na izborima za Europski parlament poručili su u petak kako je to bilo “samo jedan mali bljesak” i da uskoro slijedi “politička oluja” te kako očekuju na parlamentarnim izborima još veću podršku građana.

Saborski zastupnik i potpredsjednik HRAST-a Hrvoje Zekanović istaknuo je da su Hrvatski suverenisti postali treća politička snaga u Hrvatskoj te da ankete pokazuju kako im je potpora porasla za gotovo dva posto.

“Očekujem da ćemo u sljedećem razdoblju imati veliku podršku građana i ovo je početak. Europski izbori su bili tek jedan mali bljesak a uskoro slijedi politička oluja”, kazao je Zakanović na konferenciji na novinare ispred Hrvatskog sabora i zahvalio svim hrvatskim građanima koji su izabrali Suvereniste.

Zekanović poručio Stieru da napusti Plenkovića

Zekanoviće je odbacio je mogućnost koaliranja s HDZ-om na čelu s Andrejom Plenkovićem za parlamentarne izbore, a Davoru Ivanu Stieru poručio neka napusti Plenkovića. “Ne može se glasovati za Plenkovićevu vladu i biti kršćanski demokrat”, kazao je Zekanović naglasivši da je Plenkovićeva politika Suverenistima neprihvatljiva.

“Politika koju vodi Andrej Plenković je naš antipod i mi se protiv toga borimo”, istaknuo je.

Kristina Pavlović iz građanske inicijative “Istina o Istanbulskoj” ustvrdila je kako je najveća kvaliteta Hrvatskih suverenista i ključ uspjeha na europskim izborima što su slušali narod. “Narod je bio nezadovoljan Plenkovićevom politikom i njegovim lošim potezima kao što su Istanbulska konvencija i Marakeški sporazum i narod je tražio objedinjavanje svih onih snaga koji se mogu tome suprotstaviti i zastupaju autentične hrvatske vrijednosti”, rekla je.

Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček smatra da je premijer Plenković podcijenio inteligenciju hrvatskog naroda i da je zbog toga kažnjen na europskim izborima, a da je s druge strane narod prepoznao zajedništvo Suverenista. “Ovo je gruda koja će se već na sljedećim parlamentarnim izborima pretvoriti u lavinu i imat ćemo sigurnih 20 do 25 mandata”, kazao je.

I predsjednik HSP AS Hrvoje Niče očekuje dobre rezultate Suverenista na predstojećim parlamentarnim izborima, odnosno da će udvostručiti broj osvojenih glasova.

Pero Kovačević objasnio je da su Hrvatski suverenisti za EU izbore vodili takozvanu piramidalnu kampanju i zato ostvarili uspjeh, te su svi radili kako bi lista na člu s Ružom Tomašić ostvarila najbolji rezultat.

Umirovljeni general Željko Sačić prognozirao je da će Plenković zbog politike koju vodi vrlo brzo u HDZ-u “platiti visoku cijenu” te da već stvara “odstupnicu za Bruxelles”. “Ovo je prvi korak u pobjede hrvatske Hrvatske..mi smo budućnost hrvatskog čovjeka, da bude onakva za kakvu smo se mi hrvatski branitelji borili”.

Predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić dodao je kako su već krenule pripreme za parlementarne izbore te je pozvao na zajedništvo. Pozvao je i građane na prosvjed u subotu u Čakovcu “Za normalan život” i odbacio tezu da je to poziv na “linč romske zajednice”.

“Mi se ne dijelimo na Hrvate i Rome, već na poštene i nepoštene, one koji se drže zakona i one koji ih se ne drže”, istaknuo je Ilčić rekavši kako svi zakoni trebaju vrijediti jednako za sve ljude i kako se ne može dopustiti da se kriminalci, koji su ujedno i Romi, ne sankcioniraju.

Komentiraj