Sudar dva autobusa i automobila na staroj kliškoj cesti: 1 osoba poginula, 14 ozlijeđenih

Jutros oko 07:30 sati došlo je do teške prometne nesreće na staroj kliškoj cesti, javlja policija.

Poginula je jedna osoba, a 14 ih je ozlijeđeno. U nesreći su sudjelovala dva autobusa i osobni automobil. Prema prvim informacijama, nitko od ozlijeđenih nije životno ugrožen.

​”Većinom se radi o ozljedama koje putnici u autobusu zadobiju nakon što poslije sudara popadaju po podu. Možda će biti jedan lom podlaktice, što se računa kao teža ozljeda s obzirom na to da se svaki lom tretira kao teža ozljeda. Svih devet putnika su trenutno na obradi u bolnici, pa će se vidjeti koje su točno ozljede zadobili”, izjavio je liječnik Miho Sušić iz splitskog KBC-a za Hinu.

Kako Dalmacija Danas doznaje, preminula je jedna ženska osoba, a jedan od autobusa je vojni autobus. U vojnom autobusu bili su vojnici, a u drugom autobusu djeca koja su išla u školu.

Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a priopćila je da je u tom autobusu ozlijeđeno šest pripadnika Hrvatske vojske kojima je pomoć pružena u KBC-u Split.

Prema izjavama svjedoka, do nesreće je došlo kada je, iz još neutvrđenih razloga, automobil podletio pod autobus, a vozač autobusa je, u pokušaju da izbjegne sudar, naletio na drugi autobus. Preminula je vozačica osobnog automobila.

Hrvatski autoklub javlja kako je županijska cesta ŽC6253 Solin-Klis – “stara kliška cesta” – zatvorena za promet.

Policijski očevid je u tijeku.

Komentiraj