Sud u Ljubuškom traži izuzeće: Buntićeva majka njihova je dugogodišnja zaposlenica, traže da se predmet dodijeli drugom sudu

Autor:

14.01.2018., Spaladium Arena, Split - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 2. kolo, Island-Hrvatska . Denis Buntic nakon slavlja na terenu pridruzio se obitelji na tribinama. "nPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu jučer je podnijelo žalbu Općinskom sudu u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, priopćili su vezano uz slučaj Denisa Buntića.

Traže da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Podsjetimo, bivši proslavljeni rukometaš bio je uhićen zbog brutalnog premlaćivanja supruge Klare, a u obiteljskoj kući policija je pronašla čitav arsenal oružja – automatske puške, zolje i streljivo.

Buntića je prijavila supruga Klara, koja je medijima priložila audiozapis na kojem se čuje kako je Buntić brutalno premlaćuje. Snimka je uznemirujuća, no nakon ispitivanja sud u Ljubuškom pustio je Buntića na slobodu uz mjere zabrane prilaska ženi koja se boji za svoj život.

Na sudu je zaposlena njegova majka.

Sud u Ljubuškom: Tražimo izuzeće

Sud u Ljubuškom odlučio je tražiti izuzeće nakon što im je stigla ova žalba temeljem koje bi opet trebali odlučivati o Buntićevom pritvaranju.

“S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Kantonalnom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu”, odgovorili su iz suda, javlja Dnevni Avaz.

Klara Buntić: “Molim se da se slučaj prebaci na neki drugi sud, jer on ovdje u Ljubuškom ima preveliki utjecaj”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.