Sud danas odlučuje o žalbi Daruvarca, moguća tri scenarija

Županijski sud u Splitu danas odlučuje o žalbi Darka Kovačevića Daruvarca (31), koji je u lipnju prošle godine brutalno pretulako 18-godišnju djevojku u jednom zadarskom kafiću.

Tijekom jutra Vijeće bi trebalo razmatrati pravnu utemeljenost maksimalne kazne od pet godina zatvora na koju je 10. siječnja Kovačević nepravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Zadru, piše Zadarski.

Za Kovačevića su nakon odluke moguća tri scenarija: Vijeće može potvrditi kaznu i odbiti žalbu Daruvarčevog odvjetnika Borisa Radmana, može uvažiti žalbu i vratiti slučaj na ponovno suđenje, a može i preinačiti konkretnu odluku.

Ukoliko kazna od pet godina zatvora, bude potvrđena i time postane pravomoćna Kovačević će se odmah uputiti na izdržavanje kazne, dok će u drugim ishodima, odluka Vijeća značiti njegov ostanak na slobodi do novog suđenja ili do čekanja na upućivanje na izdržavanje kazne u neku od hrvatskih kaznionica, ukoliko mu kaznu smanje.

Daruvarčev odvjetnik Boris Radman napisao je žalbu 250 stranica te smatra da je izrečena kazna drastična i kao takvu je pokušava osporiti. U žalbi prvenstveno ističe kako je presuda na Općinskom sudu u Zadru donesena nepravično – pod pritiskom javnosti.

Komentiraj