HINA/ Daniel KASAP

ŠTROMAR “Komunikacija između Banskih dvora i Pantovčaka nije bila dobra”

Ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar u srijedu je u ‘Novom danu’ N1 televizije rekao kako ne misli da je došlo do krize vlasti nakon katastrofalnih požara u okolici Splita.

Nije želio ni komentirati ostavku Damira Krstičevića, koju premijer nije prihvatio, već rekao da je za njega i dalje ministar obrane. Danas se održava sjednica užeg kabineta Vlade, na kojoj će, kaže Štromar, biti riječi o aktualnim temama, pa i situaciji s Krstičevićem.

Upitan je li bilo propusta u funkcioniranju sustava kod požara oko Splita, Štromar kaže kako neki temu požara koriste u dnevno političke svrhe. “a bih odao zahvalnost svima koji su gasili požar, vatrogascima, građanima, vojsci koja je bila tamo i odradila svoj posao. Dobro je da su u obrani Splita bile zajedno i strane koje ranije nikada nisu bile skupa. Mislim da bi trebalo napraviti jednu analizu, kako bi se utvrdilo kako je sve funkcioniralo, treba utvrditi što je bilo dobro, a što je loše”, rekao je.

Smatra da komunikacija između Banskih dvora i Pantovčaka nije bila dobra. “A ne može ni biti ako nisu svi na jednom mjestu. Predsjednica je imala važnog posla. Mislim da to za koji dan neće biti bitna tema, to neki žele iskoristiti u dnevno-političke teme”, poručio je i dodao da je u Hrvatskoj vatrogastvo dobro organizirano.

Komentiraj