Štromar kaže da će na glasanju o ministrici Divjak pobijediti zdrav razum

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar u četvrtak je uoči sjednice Vlade rekao da je siguran da će u petak, kada će u Saboru biti glasanje o prijedlogu oporbe za smjenom ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, pobijediti zdrav razum.

“Ja sam siguran da će pobijediti zdrav razum. Svatko razuman će za ministricu radije imati Divjak, koja je sposobna, kvalitetna i znanstvenica, nego da to bude netko od ovih politikanata kao što su Maras, Grmoja i Pernar”, ocijenio je Štromar.

Rekao je da se jučer na raspravi moglo čuti zašto je reforma obrazovanja uspješna te zašto ministrica Divjak treba i dalje ostati u Vladi. Dodao je i da oni koji su pokrenuli raspravu o njezinom opozivu, dobili raspravu, ali na njoj nisu bili.

“Premijer Plenković je branio ministricu, rekao je da odlično radi i da ide sve u dobrom smjeru što se tiče reforme obrazovanja”, poručio je. Na konstataciju novinara da je dio HDZ-a protiv koalicije HNS-a i HDZ-a, pa i protiv same ministrice, uzvratio je da je HNS u koalicijskoj Vladi i da će posao raditi do kraja mandata Vlade.

Medved: Jeftino politiziranje

Ministar branitelja Tomo Medved ocijenio je da je zahtjev oporbe za smjenom ministrice obrazovanja Blaženke Divjak jeftino politiziranje, te je, aludirajući na raspravu o izglasavanju nepovjerenja kojoj je nazočilo tek osmero zastupnika, ustvrdio da oporba očito nije u stanju okupiti se i pratiti.

“Definitivno još jedan pokušaj oporbe, a nisu se u stanju okupiti i pratiti. Očito je da je posrijedi jeftino politiziranje, a da zapravo nisu u stanju nazočiti na raspravi”, komentirao je Medved uoči sjednice Vlade saborsku raspravu o izglasavanju nepovjerenja ministrici Divjak koja je završila u četvrtak iza tri sata ujutro pred osmero zastupnika.

Potvrdio je i da je pozicija ministrice Divjak sigurna. “Imali ste priliku čuti predsjednika Vlade, već ste ranije čuli njegov stav stoga ne znam ima li potrebe dalje komentirati o pitanje. Ministrica nosi taj resor i predsjednik Vlade je vrlo jasno stao iza projekta i programa koje provodi ministrica, u konačnici iza programa Vlade”, kazao je Medved.

Komentiraj