Strenja Linić: Na istoj smo distanci i od HDZ-a i od SDP-a

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nositeljica Mostove liste u 8. izbornoj jedinici Ines Strenja Linić tijekom izborne noći istaknula je zadovoljstvo što  rezultati Mosta, kako kaže, rastu iz trena u tren u izbornoj noći, no odbila je špekulirati o postizbornoj suradnji ustvrdivši da su na “jednakoj distanci i od HDZ-a i od SDP-a”.

“Mi smo svoje okvire suradnje iznijeli. Oni su potpuno jasni, na njima je potez. Bez ispunjenja tih uvjeta nećemo ni sa kim. Očekujemo da se oni očituju.  Neka ispoštuju naše uvjeti, nakon toga će se vidjeti  tko je išao otvoreno prema biračima”, rekla je Strenja Linić u stožeru Mosta u lounge baru Matis.

Ustvrdila je i da se Most razočarao u obje velike stranke,  u “HDZ koji ih je mjesecima blokirao i zbog kojih nisu uspjeli provesti željene reforme”, ali i u SDP koji se, kaže, nisu ponijeli fer tijekom pregovora o formiranju vlade”. “Ta bi vlada na kraju bila bi nešto što su oni promišljali, a ne nešto što smo mi željeli odraditi”, istaknula je Strenja Linić nakon objave rezultata izbornih anketa po kojima  je, kaže, jasno da bez Mosta nema formiranja vlade.

Predsjednica Odbora za zdravstvo u bivšem sazivu Sabora prozvala je SDP “skupljanje jeftinih političkih bodova” u podmetanju Mostu zadnji osam mjeseci oko privatizacije zdravstva.

“Jasno smo rekli da želimo zdravstvo dostupno svima, bez floskula i brzopoteznih poboljšanja kojima se samo kupuju glasovi birača. Zdravstvo će biti dostupno svima, ali ima prostora za poboljšanja i na tome ćemo inzistirati, ako budemo u poziciji”, poručila je.

Strenja Linić, kaže, ne želi ministarsku funkciju, ali ako Most dobije resor zdravstva, imat će i svog kandidata koji će moći realizirati njihov program “dostupnog, solidarnog i racionalnije zdravstva”.

“Moramo mijenjati neke stvari i drugačije ih financijski posložiti, ali ne na štetu pacijenata. Političari koji ne poznaju zdravstveni sustav trebaju se od njega odmaknuti a ne kupovati jeftine političke bodove na tom resoru”, rekla je Strenja Linić u stožeru Mosta gdje se u zagrijanoj atmosferi, uz tamburaše, očekuju prvi neslužbeni rezultati DIP-a.

Komentiraj