Stižu reakcije nakon izjave premijera o raspuštanju Sabora: HDZ-u je voda došla do grla!

Autor:

01.03.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru, o aktualnim temama govorile su Jelena Milos i Sandra Bencic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je najavio raspuštanje Hrvatskog sabora najkasnije 22. ožujka te da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski parlament. Vrlo brzo stigle su i prve reakcije.

“Prije samo 10 dana Andrej Plenković se pitao zašto bi si ranim izborima skraćivao mandat.

Danas nam je sam dao odgovor: jer je HDZ-u voda došla do grla i znaju da bi za pola godine njihov poraz bio još veći”, kazali su iz Možemo!

Oglasila se i Ivana Kekin: “Andrej Plenković se očito prepao tisuća i tisuća onih koji su prosvjedovali na Markovom trgu. Želi izbore prije nego što skroz potone, ali ni to ga neće spasiti. Njegov udar na institucije već je mobilizirao građane – na izborima će vidjeti da je to bio samo početak.”

Mostov Nikola Grmoja kazao je: “Brzo je stigla i reakcija iz Mosta. “Cijelo odugovlačenje s najavom datuma izbora nije bilo potrebno, Most je spreman za izbore, radujemo im se i željno ih očekujemo kao i hrvatski građani koji žele poslati poruku ovoj Plenkovićevoj korumpiranoj Vladi koja svojom korupcijom i politikom tjera Hrvate iz Hrvatske, a uvozi strane radnike. Uvjeren sam da će građani na izborima prepoznati Most kao opciju koja se snažno suprostavlja korupciji i koja čuva hrvatski nacionalni identitet.”

Oglasila se i bivša premijerka Jadranka Kosor. “Haha, veli AP da su koalicijski partneri suglasni s raspuštanjem Sabora. A baš su neki dan glasali protiv raspuštanja Sabora! Koji patuljci.”

“Prosvjed opozicije ubrzao je odluku za raspuštanje Sabora, AP je uvidio da otezanje vodi u siguran poraz. On će mu doći i ovako, SDP je spreman na izbore programski i kadrovski. Predizborno ili postizborno, lijevo – liberalna koalicija sastavit će sljedeću Vladu RH”, kazala je  na platformi X, SDP-ova Mirela Ahmetović.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.