Stigao odgovor Nacionalnog stožera: Otkazan 22. Croatia Boat Show

Ovogodišnji Croatia Boat Show, koji je trebao biti održan od 18. do 22. svibnja na Zapadnoj obali i Rivi u Splitu, otkazan je, izvijestili su organizatori u srijedu.

Kako navode u priopćenju, bili su primorani otkazati 22. izdanje Croatia Boat Showa nakon što su primili službeni odgovor Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Iako smo svjesni činjenice da je pandemija koronavirusa u potpunosti izmijenila “normalan život” prvobitna informacija koju smo dobili od strane nadležnih bila je ta da ćemo biti u mogućnosti organizirati 22. Croatia Boat Show u navedenom terminu uz poštivanje epidemioloških mjera koje tada budu na snazi. Svi zajedno svjedočimo značajnom padu broja zaraženih i povoljnoj epidemiološkoj situaciji. Sajam se trebao održati na otvorenom i u dijelu grada koji je već neko vrijeme mjesto velikih okupljanja bez ikakvih ograničenja i kontrole”, navode u priopćenju.

Dodaju da su dobili pismeno pozitivno mišljenje i suglasnost o održavanju 22. Croatia Boat Show-a u terminu od 18. do 22. svibnja 2021.g. od strane Stožera civilne zaštite Splitsko-Dalmatinske županije i Epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. No, u utorak su dobili pismeni odgovor Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kako će ”prilikom analize i procjene daljnjih ublažavanja mjera, ako epidemiološka situacija to dopusti, biti razmotreno i predmetno područje”, a iz neslužbenih razgovora saznali kako mjere za organizaciju sajmova na otvorenom ipak neće biti ublažene do 01.06.2021. g.

“Sajamska oprema već je bila u transportnoj fazi, dio pontona dopremljen na Rivu, a marketinška kampanja na vrhuncu. Slijedom navedenog otkazivanjem sajma bilježimo značajan financijski gubitak ali smo primorani na vrijeme donijeti odluku i zbog izlagača koji, također, trebaju zaustaviti pripreme i dolazak u Split”, poručuju organizatori.

 

Komentiraj