Šterbik najbolji rukometaš svijeta, Cindrić u drugoj postavi sezone

0
1
epa06352827 Rhein-Neckar-Loewen's gedeon Guardiola Villaplana (R) in action against Skopje's Luka Cindric (L) during the Champions League group A Handball match between Rhein-Neckar Loewen and HC Vardar Skopje in Mannheim, Germany, 26 November 2017. EPA/RONALD WITTEK

Vratar aktualnog europskog prvaka Vardara i španjolske reprezentacije Arpad Šterbik proglašen je najboljim rukometašem svijeta za 2017. godinu, objavio je Handball-Planet.com.

Najbolje igrače birao je žiri sastavljen od 30 30 rukometnih novinara iz 27 zemalja, ali i navijača iz cijelog svijeta koji su na uglednom rukometnom portalu glasali u velikom broju. Čak 110 tisuća rukometnih fanova dalo je svoj glas.

Tituli najboljeg tako je ponio 38-godišnji Šterbik, koji je bio jedan od najzaslužnijih za Vardarovo osvajanje Lige prvaka. U konkurenciji za najboljeg igrača bio je i hrvatski reprezentativac Luka Cindrić, koji je na kraju uvršten u drugu najbolju postavu godine. Cindriću je konkurencija na njegovoj poziciji, srednjem vanjskom, bio Nikola Karabatić, koji je osvojio 11 glasova više.

Najbolja osmorka za 2017.:

Lijevo krilo: Uwe Gensheimer (PSG Handball – Njemačka)

Lijevi bek: Mikkel Hansen (PSG Handball – Danska)

Srednji vanjski: Nikola Karabatić (PSG Handball – Francuska)

Desni bek: Nedim Remili (PSG Handball – Francuska)

Desno krilo: Victor Tomas (FC Barcelona Lassa – Španjolska)

Pivot: Bjarte Myrhol (Skjern Handbold – Norveška)

Golman: Arpad Šterbik (RK Vardar Skopje – Španjolska)

Najbolji obrambeni igrač: Luka Karabatić (PSG Handball – Francuska)

Komentiraj