SRETNO! Braća Sinković i Martin krenula prema Riju

Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon jedriličarke Tine Mihelić koja se u Rio de Janeiro uputila prošli tjedan, na Olimpijske igre krenuli su u ponedjeljak i veslači Damir Martin, te braća Valent i Martin Sinković, zajedno sa svojim trenerima Srećkom Šukom i Nikolom Bralićem.

Nakon što su na OI u Londonu osvojili srebro u četvercu na pariće, ovaj će se put Damir natjecati u samcu, a braća Sinković u dvojcu na pariće. Braća Sinković nisu izgubili utrku u dvojcu na pariće već dvije godine i prema svim prognoznama najveći su favoriti za zlatno olimpijsko odličje. Eliminacijske utrke su u objema disciplinama na rasporedu već 6. kolovoza, dan nakon svečanog otvaranja Igara.

Na putu za Rio su i prvi članovi Misije hrvatske olimpijske delegacije na čelu sa šefom Misije Damirom Šegotom, a njihov dolazak u novootvoreno Olimpijsko selo očekuje se noćas. Selo je otvoreno 24. srpnja te se useljavanjem prvih delegacija pokazalo da postoje određeni nedostaci.

“Radnici rade danonoćno kako bi uklonili sve nedostatke u apartmanima. To će nažalost trajati nekoliko dana. Sve one sportaše koje stignu u Selo a čiji smještaj neće biti završen, smjestit ćemo u odgovarajuće sobe u ostalim zgradama. Maksimalno ćemo se truditi ne ometati njihove pripreme za nastup na Igrama. Žao nam je zbog nastale situacije i zahvaljujemo nacionalnim olimpijskim odborima na razumijevanju“ poručili su iz Organizacijskog odbora OI Rio.

Komentiraj