Srebrni Dalić i Rađa iz Kuće slavnih za djecu sa sindromom Down

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Košarkaška legenda Dino Rađa Kuću je slavnih danas zamijenio studijem gdje se snimaju posljednje fotografije za novo izdanje humanitarnog kalendara „Velike i male zvijezde 2019.” za pomoć djeci sa sindromom Down.
Slavni NBA-ovac je bez ustručavanja pokazao emocije i da koliko je velik toliko mu je ogromno i srce. U prvim trenucima druženja „kupio” ga je mali Marin, četverogodišnji dječak sa sindromom Down. Do suza zahvalan za ovo iskustvo, koje Rađi nije prvo, on i njegova supruga Viktorija Rađa često humanitarno pomažu potrebite naposljetku snimanja je rekao: „ Ovi mali ljudi nas trebaju i ja se uvijek rado odazovem. To su klinci koji jako puno pozitivne energije šire i meni je zadovoljstvo sudjelovati jer ta nas djeca oplemenjuju”.
20.09.2018., Cakovec- Dino Radja na snimanju kalendara Veike i male zvijezde za pomoc djeci rodjenoj s Down sindromom.
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vremena u pretrpanom rasporedu za fotografiranje za kalendar „Velike i male zvijezde” pronašao je i naš srebrni izbornik Zlatko Dalić. „Ovo je neponovljivo iskustvo, hvala organizatorima što su me pozvali. Prekrasno je biti dio ovog divnog projekta. Za djecu uvijek treba naći vremena” – zaključio je. Dalića je dočekala gomila velikih i malih obožavatelja i svakom se posvetio s osobitom pažnjom.
20.09.2018., Cakovec- Zlatko Dalic na snimanju kalendara Veike i male zvijezde za pomoc djeci rodjenoj s Down sindromom.
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
S malim je zvijezdama sa sindromom Down zapjevala i naša glazbena diva Ivana Vrdoljak Vanna. „Zeko i potočić” i „Kad si sretan” orilo se Scheiericom.
„ Super iskustvo, super organizacija i super djeca – zaključila je Vanna koja je istaknula da će sigurno doći na promociju kalendara krajem studenog.
Najviše smijeha na snimanju bilo je s glumačkom obitelji Kerekeš. Otac Ljubo kao Dimnjačar i sin Jan kao domar iz predstave „Krtice” dobili su svoje dvojnice- dimnjačarku Stelu i krticu Lenu.  Obitelj Kerekeš dugog je humanitarnog staža. Odigrali su stotine predstava za potrebite. I opet će, jer kažu: „ Ovo nam je super iskustvo, već smo sudjelovali na prethodnim akcijama. Djeca su jednostavna, vesela i razdragana i upravo se pored njih mi također pretvaramo u djecu i nije nam bio problem ovdje doći.”
19.09.2018., Cakovec- Snimanje kalendara za pomoc djeci rodjenoj sa sindromom Down pod nazivom Velike i male zvijezde. Snimanju se odazvali Jan i Ljubomir Kerekes.
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Do sad je snimljeno 9 fotografija kalendara „Velike i male zvijezde 2019.” Organizatori su prezadovoljni. „Najvažnija je emocija, a toga ovdje ne nedostaje. I velike i male zvijezde su pravi profesionalci, a najvažnije je da na kraju ostvarimo svoj cilj, skupimo što više novaca za mališane sa sinromom Down”, rekao je profesionalni fotograf Pixella i jedan od autora projekta Vjeran Žganec Rogulja. S nim se slaže i suautorica projekta, rukovoditeljica HRT-ovog centra Čakovec i Varaždin, Tamara Peras, te dodaje: „Srce mi je ko kuća. Toliko je ljubavi i pozitivnih emocija na snimanju i to i od velikih i od malih zvijezda da vam ne mogu opisati. Svi dišemo ko jedno prema istom cilju, da osiguramo što je više moguće novca za te mališane, ali i da senzibiliziramo javnost, da vode računa o djeci s teškoćama u razvoju i da im svi zajedno pomognemo svakom djetetu rast i razvoj njegovih sposobnosti do njihovih individualnih maksimuma, gdje god čiji maksimum bio.”
Predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije ističe važnost permanentnog rada s mališanima jer to je jedini put da oni stalno napreduju. „”Zato je važno da im se osigura stalni, gotovo svakodnevni rad s defektolozima, logopedima, terapeutima, a sve to košta. Košta puno više nego što država daje i nego što mnogi roditelji u današnje vrijeme mogu svojoj djeci priuštiti. Zato je ovaj projekt iznimno važan i neprocjenjiv za naše mališane.”

Komentiraj