Srdjan Ilic/PIXSELL

SPORNA ZASTAVA Dodiku upućene prijetnje smrću

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Kabineta srpskog člana Predsjedništva u ponedjeljak su dobili prijetnje smrću, javljaju mediji u BiH i Srbiji.

Prijetnja je upućena telefonski, a poziv je stigao s njemačkog broja. Nepoznata osoba je tijekom poziva vrijeđala Dodika i njegove suradnike, poručujući kako će ‘ih sve spaliti’.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjednika BiH naveli su kako su prijetnje upućene zbog postavljanja zastave Republike Srpske u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva. “Poziv je upućen jučer, neposredno prije kraja radnog vremena. Nepoznata je osoba najstrašnije vrijeđaka Dodika i zaposlene u njegovom Kabinetu”, izvijestili su.

O navedenoj prijetnji su obaviještene nadležne službe, a Dodikov Kabinet poručio je kako se poduzimaju mjere i radnje s ciljem otkrivanja počinitelja.

Podsjetimo, ispred ureda predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, u sjedištu državnog vrha u Sarajevu, u ponedjeljak je ponovo postavljena zastava Republike Srpske, koja je s istog mjesta uklonjena prošlog petka, čime se nastavila svojevrsna politička “sapunica” započeta odmah nakon inauguracije novog sastava Predsjedništva BiH, izabranog u listopadu na razdoblje od četiri godine.

Poslovnik o radu Predsjedništva BiH, kao i zakon o zastavi BiH, preciziraju kako se u zajedničkim prostorima u kojima je sjedište državne vlasti postavljaju samo zastave države, a Dodik je prošlog tjdna saovoljno odučio postaviti i zastavu entiteta tijekom primanja vjerodajnica novog veleposlanika Srbije.

Zastava je potom iz svečanog salona premještena u hodnik ispred njegova ureda, no nakon zahtjeva iz ureda bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića uklonjena je s tog mjesta. Džaferović je najavio kako će zbog kršenja odredbi zakona o zastavi biti prijavljeni Dodik i njegovi suradnici, koji su postavljali entitetsku zastavu gdje joj nije mjesto. Dodik je na to uzvratio kako će zastava RS biti “gdje god on bude” te kako će na tome odlučno inzistirati.

Komentiraj