FaH

SP skijaški letovi: Olimpijski pobjednik ispao u kvalifikacijama

Poljski skakač na skijama Kamil Stoch, aktualni dvostruki olimpijski pobjednik iz Sočija 2014. godine, nije prošao kvalifikacije na Svjetskom prvenstvu u skijaškim letovima koje je u četvrtak započelo u austrijskom Kulmu.

Stoch je potpuno podbacio u kvalifikacijskoj seriji doletjevši na 134,5 metra, što mu je bilo dovoljno tek za 32. mjesto u konkurenciji 35 letača koji su se borili za mjesto među 30 onih koji su se pridružili izravnim kvalifikantima, desetorici najboljih u redoslijedu Svjetskog kupa, Slovencu Peteru Prevcu, Nijemcima Freundu, Freitagu i Wellingeru, Norvežanima Ganganesu, Forfangu i Tandeu, Austrijancima Kraftu i Hayboecku te Japancu Kasaiju.

Uvjerljivo najduži skok kvalifikacijske serije imao je svjetski rekorder u letovima Norvežanin Anders Fannemel koji je sletio na 233 metra. Njegov je let bio 18,5 metara kraći od svjetskog rekorda iz Vikersunda 2014., ali čak 26 metara duži od onog što ga je u četvrtak u Kulmu izveo Slovenac Robert Kranjec koji je osvojio drugo mjesto. Treći je s letom od 205 metara bio Švicarac Simon Ammann.

Glavni dio natjecanja na Svjetskom prvenstvu započinje u petak u 13 sati, kad su na rasporedu prve dvije serije u pojedinačnoj konkurenciji. U subotu bi trebale biti odražane treća i četvrta serija, nakon kojih bi trebali doznati ime novog svjetskog prvaka u letovima. Naslov iz 2014. godine brani Nijemac Severin Freund. Svjetsko prvenstvo će biti zaključeno u nedjelju momčadskim natjecanjem.

Komentiraj