SP plivanje: Svjetski rekord Regan Smith na 200m leđno

Mlada, 17-godišnja američka plivačica Regan Smith postavila je novi svjetski rekord na 200 metara leđnim stilom u polufinalu Svjetskog prvenstva u Gwangjuu.

Smith je u polufinalu ostvarila vrijeme od 2:03.35 minuta čime je za 71 stotinku nadmašila dosadašnji svjetski rekord sunarodnjakinje Missy Franklin postavljen prije sedam godina na Olimpijskim igrama u Londonu.

Smith je u jutarnjim kvalifikacijama plivala 2:06.01 čime je postavila novi juniorski svjetski rekord, a samo nekoliko sati potom to je vrijeme popravila za 2.66 sekundi i stigla do apsolutnog svjetskog rekorda.

Samo nekoliko minuta ranije je američki plivač Caeleb Dressel postavio je novi svjetski rekord na 100 metara leptirovim stilom također u polufinalu Svjetskog prvenstva. Dressel, koji briljira natjecanjem u Gwangjuu je ciljem stigao u vremenu od 49.50 sekundi što je za 32 stotinke brže od 10 godina starog rekorda legendarnog Michaela Phelpsa.

 

Dressel je tijekom dosadašnjeg dijela natjecanje već osvojio tri zlata, na 50m leptir, 100m slobodno i u štafeti na 4x100m slobodno, a osim na 100m leptir, finale kojega je u subotu, glavni je favorit za zlato i na 50m slobodno, disciplini u kojoj je ostvario najbrže vrijeme kvalifikacija.

Komentiraj