SP atletika: McLeod svjetski prvak na 110 m prepone, Rojas uzela ženski troskok

EPA

Jamajčanin Omar McLeod u ponedjeljak je na stadionu Queen Elizabeth u Londonu naslovu aktualnog olimpijskog pobjednika na 110 metara prepone dodao i zlatno odličje sa Svjetskog prvenstva, pobijedivši konkurente kao što je to učinio i prije godinu dana u Rio de Janeiru.

McLeod je postao prvim svjetskim prvakom s Jamajke u ovoj disciplini, a za zlatno odličje trčao je 13.04 sekundi i za 10 stotinki bio brži od branitelja naslova iz Pekinga, Rusa Sergeja Šubenkova koji u Londonu nastupa kao neutralni sportaš, zbog suspenzije Ruskog atletskog saveza. Šubenkov je srebrom upotpunio svoju kolekciju medalja sa SP-a, jer osim pekinškog zlata iz 2015. ima i broncu iz Moskve 2013.

Brončano odličje je neočekivano osvojio Balasz Baji (13.28) i tako postao prvim mađarskim atletičarom koji je na visokim preponama uspio dotrčati do svjetske medalje.

Troskokašica Yulimar Rojas u napetom je natjecanju troskokašica, skokom od 14,91 metara, na Svjetskom prvenstvu u Londonu osvojila prvo zlatno odličje u povijesti za Venezuelu, nadmašivši za samo dva centimetra drugoplasiranu Kolumbijku Caterine Ibargueen, te za 14 centimetara Kazahstanku Olgu Ripakovu.

Rojas je uzvratila Ibargueen za poraz u Riju, gdje je gledala u leđa Kolumbijki i morala se zadovoljiti srebrnim odličjem.

Aktualna olimpijska pobjednica lovila je treći uzastopni naslov svjetske prvakinje, ali je ulovila srebro, baš kao što je bio slučaj na ovom stadionu prije pet godina na olimpijskim igrama. Tada je u leđa gledala Kazahstanki Olgi Rypakovoj, koja se ovoga puta morala zadovoljiti svjetskom broncom i još uvijek čeka na naslov svjetske prvakinje.

Komentiraj