ŠOK! Kate Middleton otkrila da ima rak: ‘Dobro sam, teški mjeseci su iza mene…’

Autor:

Screenshot/Instagram

Princeza od Walesa oglasila se u petak putem svog Instagram profila gdje je otkrila da joj je dijagnosticiran rak te da je pod preventivnom kemoterapijom.

U video poruci, princeza od Walesa rekla je da je ovo bio veliki šok za nju i da je proživjela nekoliko iznimno teških mjeseci. Međutim, spomenula je da je svakim danom sve bolje.

Testovi nakon operacije pokazali su da je rak bio prisutan, rekla je i dodala: “Ovo je, naravno, bio veliki šok, a William i ja činili smo sve što možemo da obradimo i riješimo ovo privatno za dobrobit naše mlade obitelji”.

“Trebalo mi je vremena da se oporavim od teške operacije kako bih počela s liječenjem“, rekla je.

“Ali, što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro”. rekla je.

“Kao što sam im rekla; dobro sam i svakim danom postajem jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da ozdravim; u svom umu, tijelu i duhu.”

“Imati Williama uz mene također je veliki izvor utjehe i sigurnosti. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. Oboma nam to puno znači”, rekla je.

Detalje o kakvom raku se radi, iz Kensingtonske palače nisu objavili, ali su dodali da su uvjereni da će se Kate potpuno oporaviti.

Od raka se istovremeno liječi i britanski kralj Charles III.

Javio se kralj Charles

Kralj Charles rekao je da je “ponosan na Catherine zbog njezine hrabrosti što je progovorila”, nakon što je princeza od Walesa objavila da ima rak.

Charles, kojemu je također dijagnosticiran rak, ostaje u “najbližem kontaktu sa svojom voljenom snahom”, rekla je Buckinghamska palača.

“Oba Njihova Veličanstva nastavit će pružati svoju ljubav i podršku cijeloj obitelji kroz ovo teško vrijeme.”

Britanski premijer i Bijela kuća iskazali podršku princezi od Walesa

Britanski politički čelnici i Bijela kuća ponudili su u petak navečer potporu Kate, britanskoj princezi od Walesa, nakon što je objavila da su testovi nakon abdominalne operacije pokazali prisutnost raka. Zbog toga je supruga britanskog prijestolonasljednika podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji.

Britanski premijer Rishi Sunak u petak je rekao da princezi od Walesa mora biti pružena privatnost da se usredotoči na liječenje i boravak s obitelji.

“Princeza od Walesa ima ljubav i podršku cijele zemlje dok nastavlja svoj oporavak”, priopćio je Sunak.

Supruga princa Williama danas je videoporukom objavila da boluje od raka, zahvalila je svima na podršci nakon operacije i kazala da su „protekli mjeseci bili iznimno teški za cijelu obitelj”.

Pokazala je iznimnu hrabrost svojim današnjim istupom“, poručio je Sunak. “Proteklih tjedana bila je izložena intenzivnim propitkivanjima i neki su mediji iz svijeta prema njoj bili nepravedni “

“Kad se radi o zdravlju, poput svakog drugog, mora joj biti dopuštena privatnost da se usredotoči na svoje liječenje i da bude sa svojom voljenom obitelji.”

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre osvrnula se na vijesti o bolesti princeze Kate tijekom brifinga za medije u petak.

“Svi smo čuli užasne vijesti. Naše misli su s vojvotkinjom od Cambridgea i članovima njezine obitelji i prijatelja tijekom u ovim teškim vremenima te joj svakako želimo brzo ozdravljenje.”

Jean-Pierre je dodala da dužnosnici Bijele kuće vjeruju da je “važno poštovati njezinu privatnost.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 4 mjeseca

Želim joj brz oporavak i snagu kroz to privremeno iskušenje! Bog nije dao niti jednu bolest, a da za nju nije dao i lijek, a kako ona ima pristup najboljim liječnicima i najsavremenijim procesima i tehnikama liječenja, pretpostavljam da će ubrzo i ozdraviti, Inshallah!