Smiju li heteroseksualci glumiti homoseksualce? Ne zna ni Kristen Stewart

Odavno je poznato da je Kristen Stewart biseksualka, što ona već godinama ne krije, a u svom novom filmu, božićnoj komediji „Happiest Season“, glumi Abby koja namjerava zaprositi svoju djevojku Harper (Mackenzie Davis) dok boravi u njezinoj kući za vrijeme Božića. Problemi nastaju kada shvati da njezina djevojka još nije rekla svojim roditeljima da je lezbijka.

Ovom ulogom Kristen Stewart izložila se pitanju koje se u posljednje vrijeme često ponavlja, a to je – mogu li heteroseksualne osobe glumiti homoseksualce? U razgovoru za magazin Variety ona je odgovorila kako je ona nekadašnja heteroseksualka koja često razmišlja o toj temi. „Nikada ne bih željela ispričati priču koju bi trebao ispričati netko tko ju je doživio. Želim reći da ovime ulazimo u sklisko područje jer bi to značilo da ja onda, ako ćemo se držati tog pravila, nikada ne bih mogla glumiti heteroseksualku. Zato mislim da je to siva zona“, mišljenja je Kristen Stewart.

Ona kaže da glumci znaju što im je dopušteno. „Ako želiš ispričati priču o nekoj zajednici, a tamo nisi dobrodošao, onda odjebi. Ali, ako si dobrodošao, ako postaneš njihov saveznik, ako te to potiče da iskažeš svoj talent, onda nema ništa lošeg u tome da jedni uče od drugih“, smatra Kristen Stewart. Njezina partnerica iz filma Mackenzie Davis nije deklarirana lezbijka ali Kristen Stewart tvrdi kako to ne znači da nije trebala dobiti tu ulogu.

O toj temi već je govorio Colin Firth koji, zajedno sa Staneyem Tuccijem, glumi homoseksualni par u hvaljenom filmu „Supernova“. On je rekao kako nema definitivno mišljenje o tome.

Komentiraj