Pomoćnik ministra poljoprivrede za veterinarstvo i sigurnost hrane, Damir Agičić razriješen je dužnosti na zatvorenom dijelu sjednice vlade.

Agičić je sa službene e-mail adrese Ministarstva poljoprivrede, sa službenim potpisom i zaglavljem Ministarstva, veterinarskim inspektorima poslao upute u kojima im nalaže da posljednji tjedan u ožujku ne planiraju inspekcijske nalaze zbog Velikog tjedna.

Agičić je inspektorima poručio kako će “njihovi subjekti imati povećan opseg posla i nije primjereno da im se tamo još i mi pojavimo radeći neke kontrole”, naglasivši kako treba “poštivati osobnost stranaka, njihove poslovne običaje i životne navike, te kako ne treba da glumimo prerevnu inspekciju kad to nije primjereno”.

Ministarstvo poljoprivrede odbacilo je Agičićevu ideju, službeno se ogradivši od nje.

“Postupanje o kojem govorite za Ministarstvo poljoprivrede potpuno je neprihvatljivo i zato će biti sankcionirano. Povećanu prodaju prehrambenih proizvoda uoči blagdana mora pratiti i pojačani inspekcijski nadzor subjekata koji hranu stavljaju na tržište. Tako je bilo za Božić, tako će biti i za Uskrs”, poručili su, dok je ministar Tomislav Tolušić izjavio kako nema govora da će bilo koji dan, a posebice u dane povećane potrošnje, kontrole biti blaže.

Komentiraj