SKANDALOZNI ISTUP SABORSKE LIJEČNICE Stala pred kamere i iznosila privatne pojedinosti stradalog na Markovom trgu

Autor:

Foto: N1

Dr. Gordana Štajminger, koja je prva zbrinjavala teško opečenog muškarca novinarima je rekla kako je muškarac koji se zapalio na Markovom trgu na sebi imao naočale i masku koji su se potpuno rastopili.

“Pružena mu je hitna medicinska pomoć, prema pravilima struke, dati su mu muskularni opijati ne bi li se zaustavili jaki i nesnosni bolovi. Nakon toga smo mu dali 25 litara kisika, da bi ga potom hitna pomoć prebacila na dalje liječenje u Odjel za opekline traumatološke bolnice”, rekla je liječnica novinarima.

Rekla je i kako je nakon što je Hitna odvezla muškarca bilo još nekoliko intervencija jer je pozlilo novinarima koji su vidjeli tu scenu.

“Isti čas sam poslala ekipu, mlađu liječnicu i sestru na intervenciju. Pronašli smo čovjeka, vatrogasci su ugasili vatru, a on je bio u izrazito teškom stanju. Na sebi je imao naočale i masku koje su se posve rastopile“, izjavila je.

“Stanje je vrlo ozbiljno, pacijent je životno i vitalno ugrožen“, kaže ona.

“Pacijent je vikao ‘vrećica, vrećica’. Samo je to govorio, dakle bio je u kontaktu. Disao je, imao je tlak, puls, ali su vitalni parametri oksigenacije pokazivali da je životno ugrožen i da treba hitno bolničko liječenje”, rekla je dr. Štajminger.

UŽAS NA MARKOVOM TRGU Preminuo je čovjek koji se jutros zapalio. Podlegao je ozljedama

Muškarac koji se zapalio bio je u trenutku dolaska kontaktibilan, disao je i imao puls, a kad mu je liječnica prišla ponavljao je: “Vrećica, vrećica”.

Dr. Štajminger kaže kako su se bojali da je u vrećici koja je bila pored njega eksploziv, ali se pokazalo da nije.

“Radi se o čovjeku koji je kockar, propao u kocki, žena ga prijavila, psihički rastrojen”, rekla je o muškarcu dodajući kako misli da slučaj “nema političku pozadinu”.

Mislim da se radi o privatnoj tragediji, ali nikad se ne zna. Policija će ispitati i vidjeti stanje”, dodala je.

Premijer je odmah izašao, kooridinirao je cijelu akciju i sve iskoordinirano na vrijeme i brzo”, rekla je dr. Štajminger.

Dodala je da je scena bila baš poput one na Kornatima, kad su stradali varogasci.

TEŠKO OPEČEN NA MARKOVOM TRGU Liječnici: ‘Dugo nismo imali ovako težak slučaj’

Potražite pomoć

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 ([email protected])

Psihološki centar TESA: 01/4828888 ([email protected])


UVJETI PRENOŠENJA ČLANAKA: Svi članci objavljeni u izdanjima Nacional News Corporationa njegovo su vlasništvo. Nacional News Corporation dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka iz svojih izdanja u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka isključivo kao kratku vijest od najviše deset redaka (300 znakova) uz obavezno navođenje izvora. Nacional News Corporation tužit će prekršitelje pred sudom u Zagrebu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 1 tjedan

Koja slučajnost! I Haaški narko-boss Piet Schneider nosi naočale! Ima plave oči, smeđu kosu, mršav i otprilike 1,90m-2,00m visok! Danas dan ima otprilike 65 godina.