TEŠKO OPEČEN NA MARKOVOM TRGU Liječnici: ‘Dugo nismo imali ovako težak slučaj’

Autor:

11.06.2024., Zagreb - Odrzana konferencija za medije ravnatelja Davor Vagic i specijalist ortopedije i traumatologije Dinko Vidovic ispred Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Predstavnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice objavili su da je muškarac koji se zapalio ispred vlade životno ugrožen. Smješten je na Intenzivnoj njezi. Ima opekline četvrtog stupnja na gotovo cijelom tijelu.

Oko 10 sati hitno u Kliniku za traumatologiju je dovezen teško opečeni pacijent. Unatoč promptno izvedenoj akciji hitne i poduzetim mjerama, pacijent je zbog težina i opsega ozljeda trenutno životno ugrožen.

“Pratimo njegovu sitaciju, smješten je na intezivnu njegu odjela za opekline, s opeklinama četvrtog stupnja, s opečenom cijelom površinom tijela, a ima čak i endoopekline”, rekao je pročelnik Dinko Vidović Klinike za Traumatologiju.

Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi. Poduzet ćemo sve što je u mogućnost suvremene medicine i intenzivnog liječenja da spasimo čovjeka”, rekao je dr. Vidović.

Zahvalio je hitnoj medicinskoj pomoći koja je promptno reagirala te medicinskom timu koji je odmah preuzeo brigu o pacijentu. Za njega trenutno brine tim od tri liječnika.

Nije pri svijesti, inturbiran je. Najvažnije osigurati vitalne funkcije”, rekao je.

Pacijent je rođen 1967. godine.

Kaže da su se susretali s teškim opeklinama kod vatrogasaca, ali da je ova situacija jako ozbiljna i da dugo nisu imali ovako težak slučaj.

UŽAS NA MARKOVOM TRGU Muškarac se polio benzinom i zapalio ispred zgrade Vlade RH, životno ugrožen

Potražite pomoć

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 ([email protected])

Psihološki centar TESA: 01/4828888 ([email protected])

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.