Talijan Filippo di Pierro, trener španjolskog trećeligaša Eldensea, uhićen je u utorak nakon što je njegova momčad sa 12:0 poražena od Barcelone B u subotu. Španjolska policija istražuje moguće namještanje utakmice, a nema indikacija da je u namještanju sudjelovala druga momčad Barcelone.

Di Pierro, koji je u redove trećeligaša stigao ovog siječnja, posao je dobio od strane neimenovane talijanske ulagačke skupine, koja je od tada prekinula sve veze s ovim klubom. Visoki subotnji poraz ‘zapečatio’ je sudbinu Eldenesea, odnosno poslao ga prema nižem razredu natjecanja.

Klub je u nedjelju objavio kako ove sezone više neće odigrati niti jednu utakmicu, ali kasnije je ipak odlučio ispoštovati termine zakazanih utakmica.

Branič kluba Emmanuel Mendy priznao je u razgovoru za španjolski radio Cadena Ser kako ga je pomoćni trener pitao želi li sudjelovati u namještanju. “Pitao me koliko novaca želim uložiti i rekao da ako neću sudjelovati – neću ni igrati”, ispričao je.

I pomoćni trener komentirao je slučaj za isti radio. Rekao je kako je ‘naređenje došlo sa visoke pozicije, od trenera’. “Nisam ništa rekao, nikoga zamijenio niti poslao na zagrijavanje. Nakon utakmice sam podnio ostavku”, rekao je Fran Ruiz.

Trener prve momčadi Barcelone Luis Enrique opisao je situaciju kao ‘vrlo delikatnu’. “Sve je vezano isključivo za Eldense. Barca B nema nikakve veze s time, te je samo još jedna žrtva iznude”, rekao je.

Komentiraj