SKANDAL SABORSKE LIJEČNICE Dr. Branko Kolarić: Radi se o snažnom kršenju dostojanstva ozlijeđene osobe

Autor:

Sandra Šimunović/Pixsell

Istup saborske liječnice dr. Gordane Štajminger, u kojem je u javnost iznijela privatne podatke nesretnog muškarca koji se jutros polio benzinom i zapalio na Markovom trgu, komentirao je  dr. Branko Kolarić, šef Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

“U konkretnom slučaju radi se i o moralnim procjenama i snažnom kršenju dostojanstva ozlijeđene osobe“, izjavio je Kolarić te naglasio kako Institut liječničke tajne obvezuje liječnike da ne iznose u javnost informacije koju su saznali u odnosu liječnik – pacijent.

“U Hrvatskoj svjedočimo da se u informativnim emisijama, od strane liječnika, iznose detalji o dijagnozi i liječenju pacijenata što je apsolutno neprimjereno. Čak i ako se dobije privola pacijenta, pitanje je od kojeg su interesa javnosti takve informacije”, dodaje Kolarić.

Saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za javno zdravstvo Ivana Kekin odbila je komentirati istup dr. Gordane Štajminger. “Neprimjereno je u ovom trenutku komentirati ovaj tragični slučaj”, rekla je Kekin, referirajući se na sam događaj, a izbjegavši komentirati istup liječnice.

Podsjetimo, jutros se oko devet sati pred zgradom Vlade muškarac polio benzinom i zapalio. Liječnici mu se bore za život.

Prva mu je u pomoć priskočila dr. Štajminger koja je kasnije na upit novinara izjavila kako je riječ o “čovjeku koji je kockar, propao u kocki, žena ga je prijavila, psihički rastrojen” te dodala kako misli da “slučaj nema političku pozadinu”.

UŽAS NA MARKOVOM TRGU Preminuo je čovjek koji se jutros zapalio. Podlegao je ozljedama


UVJETI PRENOŠENJA ČLANAKA: Svi članci objavljeni u izdanjima Nacional News Corporationa njegovo su vlasništvo. Nacional News Corporation dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka iz svojih izdanja u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka isključivo kao kratku vijest od najviše deset redaka (300 znakova) uz obavezno navođenje izvora. Nacional News Corporation tužit će prekršitelje pred sudom u Zagrebu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.