Sjednica Stožera civilne zaštite Splita i županije

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ls

U ponedjeljak navečer održana je zajednička sjednica Stožera civilne zaštite Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. a u priopćenju poslanom medijima po njezinu završetku, navodi se kako se “kontrola zraka i vode odvija redovito, da će se pratiti  tijekom cijele noći, a građani su zamoljeni da smanje potrošnju vode i struje, spuste rolete i da radi rasterećenja prometnica ne koriste automobile.

Sjednicom stožera predsjedavali dogradonačelnik Nino Vela i dožupan Ante Šošić uz nazočnost gradonačelnika Splita Andre Krstulovica Opare, glavnog ravnatelja DUZSa Dragana Lozančića i glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, priopćeno je  večeras iz Ureda grada Splita.

Građani su zamoljeni da samostalno ne odlaze na požariste nego da sve rade u dogovoru s policijom i vatrogascima i odlukama gradskog i županijskog stožera. “Samoinicijativno ništa ne poduzimati, osnovno je da nijedan čovjek ne strada”, navodi se u priopćenju.

Iz grada smiruju javnost i poručuju da će se cijelu noć pratiti situacija, da će sve raspoložive snage biti na terenu kao i da se tijekom noći očekuje smirivanje vjetra što bi trebalo olakšati posao vatrogascima, zaključuje se na kraju priopćenja.

Komentiraj