Grgur Zucko/PIXSELL

SJEĆANJE NA POGINULE BRANITELJE I CIVILE U dvorištu vukovarske bolnice zapaljene svijeće

U spomen na branitelje i civile poginule u obrani Vukovara 1991. godine, u dvorištu vukovarske Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana u utorak navečer zapaljene su svijeće, a molitvu su predvodili mladi vjernici župe sv. Filipa i Jakova iz Vukovara.

U dvorištu vukovarske Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana u utorak navečer, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., zapaljene su svijeće u spomen na branitelje i civile poginule u obrani Vukovara 1991. godine.

Paljenju svijeća i molitvi uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 24. godišnjice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu bili su nazočni mnogobrojni Vukovarci, među kojima i gradonačelnik Ivan Penava te predsjednik Gradskog vijeća Igor Gavrić.

Vukovarska bolnica radila je cijelo vrijeme agresije na Vukovar unatoč topničkim napadima kojima je svakodnevno bila izložena. Nakon sloma obrane grada, mnogi su se civili sklonili u bolnicu iz koje su pripadnici bivše JNA, kad su ušli u Vukovar, odveli najmanje 261 osobu od kojih je 200 ubijeno na Ovčari, a za ostalima se još traga.

Nakon prigodnog programa u zrak je pušteno 24 svijeća – lampiona.

Komemorativnim programom u Vukovaru će se u srijedu obilježiti 24. godišnjica stradanja toga grada u Domovinskom ratu. Nakon okupljanja u dvorištu bolnice, sudionici obilježavanja uputit će se u Koloni sjećanja do Memorijalnoga groblja žrtava Domovinskog rata na kojem će državna i ostala izaslanstva zapaliti svijeće i položiti vijence. Svetu misu na groblju će predvoditi zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

Komentiraj