SINČIĆ “Umjesto da se ubila ovršna zvijer samo su joj podrezane pandže”

HINA/ Dario GRZELJ

Hrvatski sabor u petak je jednoglasno sa 127 glasova prihvatio Mostove izmjene Ovršnog zakona, koji bi trebao pomoći 330.000 hrvatskih građana pod ovrhama. Amandmane koje je Most podnio Vlada je odbila.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić preko Facebooka je poručio kako ove izmjene akona neće pomoći ljudima koji su u ovom trenutku blokirani. Sinčićevu objavu prenosimo Vam u cijelosti:

“Koliko je Mostov prijedlog Ovršnog zakona kozmetički najbolje govori činjenica da se ne odnosi niti na jednog od 330 000 ljudi koji su do sada blokirani, već samo na nove ovrhe.

Naš amandman nisu prihvatili, a koji bi obuhvatio i sadašnje ovršne postupke i blokade. Retroaktivnost je moguća kod svih drugih (franak, zadruge…), ali ne i za blokirane. Kakva nepravda.

Umjesto da se ubila ovršna zvijer samo su joj podrezane pandže.

Trajan je to dokaz da koalicijom sa HDZSDP-om ( ovo je bilo famozno Mostovo jamstvo još iz listopada iz koalicije sa HDZ-om) možete dobiti samo mrvice. Hrvatska treba radikalne reforme, a ne mrvice. Promjene oni ne žele, a broj naroda neka se smanjuje. Pa dok ide – ide”, napisao je Sinčić.

Komentiraj