SINČIĆ: ‘Ne smije se dogoditi da Imunološki ode u stečaj, da se rasproda’

FaH

Živi zid u saborsku je proceduru poslao prijedog da Hrvatski sabor osnuje istražno povjerenstvo koje bi utvrdilo odgovornost za stanje u Imunološkom zavodu.
“Ne smije se dogoditi da Imunološki ode u stečaj, da se rasproda i razvuče na sve strane, jer to je krajnji cilj svih loših politika koje su njime upravljale”, poručio je u ponedjeljak čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Saborsko će povjerenstvo, ističe, učiniti sve da se takav scenarij spriječi, da se čim prije utvrdi istina i pokrene proizvodnja u toj strateškoj tvrtki.

Upitao se zašto se dopustilo da loše uprave dovedu Imunološki na rub opstanka te ujedno dao i odgovor.

“Zašto – jer ga se želi dovesti u stečaj kako bi se za malo novca prodao privatnim interesima”, odgovorio je.

Stranka je prikupila dovoljan broj potpisa za svoj prijedlog, od potrebnih 16, dobila je 27. Među potpisnicima su Mostovi Miro Bulj i Ines Strenja Linić, te zastupnici stranaka Snaga, Promijenimo Hrvatsku, IDS, HSS, Reformisti, HDSSB, HDS, SDSS, te nezavisni, odnosno zastupnici nacionalnih manjina.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić nedavno je osnovao stručno povjerenstvo za Imunološki zavod koje bi trebalo utvrditi može li nakon dodatnog ulaganja sačuvati svoj brand i radna mjesta.

Komentiraj