Šibenik: Policija zaplijenila veće količine droge i eksploziva

Na danas održanoj konferenciji za medije u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave i Anđelo Klarić, voditelj Odjela kriminaliteta droga su upoznali javnost  o provedenom kriminalističkom istraživanju nad 41-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Prikupljenim saznanjima od ranije o postojanju osnova sumnje da se osumnjičeni bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama na području Vodica i Šibenika, od Županijskog suda u Šibeniku zatražili su nalog za pretres stana, kuće u izgradnji i vozila koje koristi osumnjičeni.

Pretresom je nađeno  ukupno 5754,7 grama marihuane, digitalna vaga s vidljivim tragovima droge, lovačka puška call. 12 mm,  zračna puška, samostrel, streljivo 100 komada cal. 22,14 komada. patrona call. 12 mm, 22 komada. streljiva pištoljskog 7,65 mm, eksploziv  TNT-134 grama bruto, privredni eksploziv 439 grama, ručna bomba M-93 bez upaljača, sporogoreći štapin 3 metra, 14 komada detonatorskih kapisla.

Tom prilikom dio droge marihuana je pronađen izvan kuće, dok je dio te droge, uz lovačku pušku, zračnu pušku i samostrel, iz kuće osumnjičeni policijskim službenicima dragovoljno predao. Dio te iste droge je pronađen u dvorištu u neregistriranom osobnom automobilu, dok je streljivo i eksploziv pronađen u kamp kućici u dvorištu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu posjedovao radi neovlaštene prodaje na širem području Vodica i Šibenika, priopćili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

 

 

Komentiraj