Dusko Jaramaz/PIXSELL

ŠIBENIK “Domar se zaključao jer su mu prijetili otkazom”

Domar Osnovne škole Brodarica u Šibeniku jutros se zaključao u školu i nije htio nikog pustiti unutra. Šibenska policija privela ga je oko 08:30 sati.

Domar nije bio naoružan niti je ikome prijetio. Na vratima škola zalijepio je nekoliko poruka – “Moja te država školovala, a tako joj vraćaš. Vraćaj novce”, “Danas branim Zemju svoju Hrvatsku i sve njene institucije” i “Tko si ti da mene tjeraš iz škole opančarko ortodoksna”, samo su neke od poruka koje je domar ostavio na ulazu škole.

Ravnatelj škole Emil Božikov za ŠibenikIn rekao je kako je, prema navodima domara, isprovociran jer mu se prijetilo otkazom. “Vršen je na njega pritisak od strane nekolicine ljudi ovdje na Brodarici, u smislu da mora glasovati za moju protukandidatkinju. Dolazilo mu se na kuću u nekoliko navrata, ali ne znam je li to prijavio policiji. Kulminiralo je u subotu ujutro, na neradni dan, kada je svojevoljno došao u školu obaviti neke prepravke. U tom trenutku u školi se održavao stručni skup engleskog jezika naše županije, a došle su i kolegice iz škole koje su u Školskom odboru”, rekao je Božikov.

Oglasila se i prozvana predsjednica Školskog odbora Simona Mesarek. “Mogu samo reći da ništa od toga što Božikov govori nije istina, a za sada ne bih izlazila s ostalim informacijama”, poručila je.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak zatražila je očitovanje škole i odmah pokrenula inspekcijski nadzor oko izbora ravnatelja kako bi se utvrdile sve činjenice.

21.01.2018., Brodarica – Domar koji se jutros zakljucao u Osnovnu skolu Brodarica te nikog nije htio pustiti unutra, doveden je oko 8,30 sati u prostorije Policijske uprave sibensko-kninske. Nije bio naoruzan niti je ikome prijetio, a djeca su odmah poslana kuci.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Komentiraj