Šest klubova Premier lige i Championshipa od siječnja 2022. vraćaju “tribinu stajanje”

Navijači šest engleskih klubova, članova Premier i Championship lige, od prvog siječnja će na svojim stadionima opet imati tribine za stajanje, bez sjedećih mjesta. Tih šest klubova, koji su za sada neimenovani, apliciralo je na pilot projekt koji će trajati do kraja aktualne sezone a u sklopu kojega će se promatrati prvenstveno sigurnost navijača na tim tribinama.

„Fokus je na sigurnosti i užitku navijača na tribinama. Znamo da mnogo navijača želi biti na tribinama bez sjedećih mjesta, a na nama je da učinimo sve da im omogućimo sigurnost. Sada ćemo moći testirati ovu mogućnost i onda zajedno s nadležnima donositi daljnje korake“, rekao je Martyn Henderson, čelnik organizacije Sports grounds safety authority, koja je i pokrenula ovu ideju.

Povratak na stajaća mjesta svakako će se svidjeti navijačima iz „stare škole“ koji su odrasli na tribinama sa stajaćim mjestima, a koja su u Engleskoj ukinuta kao reakciju na nesreću na Hillsboroughu 1989. godine. Od 1994. godine, u prva dva razreda engleskog nogometa tribine su popunjene sjedećim mjestima.

Komentiraj