Šerić će Zavadlava po prvi put posjetiti u ponedjeljak u zatvoru

Odvjetnik trostrukog ubojice iz Splita, Branko Šerić, otkrio je da će svog klijenta Filipa Zavadlava po prvi put posjetiti u ponedjeljak u zatvoru u Bilicama, javlja Dnevnik.hr.

“Od tog susreta ne očekujem ništa, odnosno, očekujem jedan kontakt, ukoliko će on biti uspješan”, kazao je Šerić, dodavši da će psihijatrijsko vještačenje njegova klijenta obaviti stručnjaci Klinike za psihologiju Vrapče.

Odvjetnik je naglasio da će puno toga ovisiti o vještačenju, za koje procjenjuje kako bi se moglo dogoditi najranije u srijedu.

“Vještačenje će početi tek kada Klinika za psihologiju Vrapče primi nalog za vještačenje. To se, procjenjujem, neće dogoditi prije srijede. Donesen je nalog i upućen je u Zagreb. Psihijatri i psiholozi moraju uzeti vrijeme za pripremu da počnu s ispitivanjem okrivljenika”, izjavio je Šerić, dodavši da će se vještačenjem utvrditi je li trostruki ubojica u vrijeme počinjenja zločina bio ubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv, o čemu će u konačnici ovisiti i visina kazne.

Ako se utvrdi da je Filip Zavadlav bio neubrojiv, njegov odvjetnik smatra da neće kazneno odgovarati za to što je učinio.

Komentiraj