HINA/ Denis CERIĆ

SDP-ova konvencija bira Predsjedništvo i Glavni odbor

Oko dvije tisuće izaslanika okupilo se u subotu na SDP-ovoj konvenciji u Zagrebu koja bira nova stranačka tijela – Predsjedništvo i Glavni odbor stranke.

U Predsjedništvo se bira 17 članova, a u Glavni odbor 103 člana.

Kolegice i kolege, socijaldemokrati dobro došli u stranku koja predvodi i znala je uvijek predvoditi društvene promjene, pozdravio je novoizabrani predsjednik SDP-a Davor Bernardić kojega su izaslanici dočekali burnim pljeskom.

Konvenciju vodi radno predsjedništva na čijem je čelu Ranko Ostojić, koji je bio Bernardićev protukandidat na predsjedničkim izborima.

Ranko Ostojić, pozdravio je delegate konvencije s  “drugarice i drugovi”, što je prihvaćeno s velikim pljeskom, te poručio da će radno predsjedništvo voditi konvenciju prema visokim standardima.

Kao gosti na konvenciju su došli čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak, HSS-a Krešo Beljak, HSU-a Radimir Čačić iz Reformista, Milorad Pupovac iz SDSS-a.

Nakon što bude izabrano Predsjedništvo, izabrani članovi toga tijela moći će istaknuti i svoje kandidature za potpredsjednike stranke, a između onima koji iskažu interes bit će izabrana četiri  potpredsjednika.

Novoizabrani Glavni odbor na prvoj će sjednici izabrati svog predsjednika. Tada će biti izabrani i novi glavni tajnik stranke, predsjednik i članovi statutarne komisije.

Komentiraj